Thomas Visser
Innovatie Manager

PowerKraut opent UX Lab

Wist je dat je maar acht seconden hebt om online een goede indruk te maken? Het is dus super belangrijk om te investeren in een goede user experience (UX). UX richt zich op alles wat te maken heeft met gebruiksvriendelijkheid en de interactie met jouw website of app. En precies dát maakt het verschil tussen een bezoeker die wel, of juist niet converteert. Een cruciale stap voor het verdere aankoopproces.

In 1 klik naar de concurrent

Als jouw websitebezoeker niet binnen enkele seconden vindt waar hij of zij naar op zoek is, dan is de switch naar een concurrent binnen 1 klik gemaakt. En zie hem dan maar weer eens terug te krijgen… Het optimaliseren van de user experience van je site levert je dus bijzonder veel op, maar het is niet eenvoudig en van veel factoren afhankelijk. Hoewel je zelf al veel kunt doen om je website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, levert gedegen onderzoek door een expert je pas écht waardevolle informatie op.

Eye tracking

Een onderzoeksmethode die je daar heel goed bij kan helpen is eye tracking. Deze vorm van neuromarketing helpt je namelijk de gebruikersbeleving om te zetten in data en op basis daarvan je webdesign meetbaar te verbeteren en de conversie te verhogen. Maar voor het uitvoeren van dit onderzoek heb je geavanceerde apparatuur én onafhankelijke proefpersonen nodig. En dat heeft niet iedereen in huis…

UX Lab

Gelukkig kun je hiervoor vanaf nu terecht in ons gloednieuwe UX Lab, bestaande uit een test- en observatieruimte. Vanuit de testruimte kunnen we eye tracking onderzoek uitvoeren op verschillende devices. Zo staan er een laptop en mobiele telefoon, die alledrie zijn uitgerust met eye trackers. We maken hierbij gebruik van de hard- en software van Tobii, een wereldwijde marktleider in eye tracking. Vanuit de observatieruimte wordt het onderzoek live gevolgd en kunnen we samen onze eerste bevindingen delen.

It’s not rocket science, it’s the Kraut

We gaan niet eens meer vragen of je dit interessant vindt… We gaan alleen antwoord geven op de enige vraag die jij jezelf nu stelt: Wáár kan ik me aanmelden! Nou, hieronder!

Thomas Visser