Marketing van
Morgen en
overmorgen

Marketing zonder strategie is hetzelfde als losse online campagnes. Het draagt bij aan zichtbaarheid op korte termijn, maar heeft geen wow-effect op lange termijn. Inspelen op het gedrag van de consument is essentieel voor het wow-effect. Dat klinkt simpel, tot je ontdekt hoe een potentiële autokoper zich oriënteert. Wij maken het graag simpel voor je. Met kennis, ervaring en de juiste tools. De customer journey is drastisch veranderd in de loop der jaren.

Waar het contact eerder in de showroom plaatsvond, ontstaat het eerste contact met je doelgroep nu online. En dat een auto online wordt aangeschaft? Daar kijkt niemand meer van op. Digitalisering houdt de automotive branche in beweging en ons ook. Door snel op te schakelen, groeien wij samen met onze klanten met ambitie mee. En passende strategie hoort daar bij. Of het nu gaat om een passende mediastrategie, datastrategie of business insights. Wij zijn er voor autoretailers met ambitie. 

Snel resultaten geboekt door kennis

“Wij hebben gekozen voor marketing automation, omdat we onze berichten zonder te overdrijven willen personaliseren. Het doel is om relevant te zijn voor onze klanten en extra waarde toe te voegen. Tijdens de implementatie en inrichting hiervan hebben wij gretig gebruik gemaakt van de kennis binnen PowerKraut. Hierdoor hebben we snel resultaten geboekt. De issues werden vakkundig verholpen door de specialisten”.

Jan-Willem Lamers

Teamleider Marketing bij a-point

Doorontwikkeling door maatwerk

PowerKraut is absoluut specialist met veel kennis en ervaring binnen de branche. De communicatielijnen zijn kort, de technische kennis is groot en het leveren van maatwerk vormt nooit een issue. Tenslotte zijn we Harrie Arendsen en willen we het graag ‘eigen’ houden. De samenwerking bleek een schot in de roos: een prachtige site om door te ontwikkelen.

Pim Kalfs

Marketing Manager Moovz

De juiste doorvertaling naar dealercampagnes

Wij werken bij DS met een Marketing jaarkalender. Op basis hiervan maken we in samenwerking met PowerKraut de juiste doorvertaling naar dealercampagnes. PowerKraut maakt per campagne een mediaplan voor de DS Stores. Op deze manier weten we zeker dat DS met de juiste campagne, in de juiste periode én met de juiste communicatie-uitingen zichtbaar is in elk verzorgingsgebied van al onze dealers!

Pleuntje Smeulders

Communication Manager DS Automobiles Nederland

Trots op de werkplaatsmodule

“We zijn echt trots op het eindresultaat van de werkplaatsmodule. Wat we een heel waardevol pluspunt van deze module vinden, is dat iedere afspraak precies zo kan plaatsvinden als de klant hem vooraf heeft aangevraagd. We verwachten dan ook dat het vertrouwen van de klant in dit systeem snel toeneemt, en er steeds meer afspraken volledig online via de module gepland zullen worden.”

Robert Beezemer

Marketingmedewerker bij Motorhuis

Diensten

 • Merkpositionering
 • Mediastrategie
 • Datastrategie
 • Business insights
 • Inbound marketing
 • Conversie optimalisatie
Merkpositionering
Merkpositionering

Je bent zo sterk als je merk. Niet alleen wil je jouw mobiliteitsoplossingen in de oriëntatiefase sterk neerzetten. Ook wil je ervoor zorgen dat je merk overeind blijft tot en met de beslissing. Wij begrijpen het DNA van een automerk en weten wat er speelt in de branche. Hierdoor kunnen we jullie bedrijf scherp en onderscheidend neerzetten. Stand out in the Kraut.

[button color=”a-button–link–white” link=”https://www.powerkraut.nl/contact/”  text=”Neem contact op”]

Mediastrategie
Mediastrategie

Kanalen maken geen sterke mediastrategie. Deze bestaat juist uit één geïntegreerde aanpak waarin alle kanalen dezelfde taal spreken: jouw taal. Een campagne waarin we van A tot Z de klantreis doorlopen en een relevante boodschap op het juiste moment aan de juiste doelgroep vertellen. Zo win je gegarandeerd van een ad-hoc actie. Hiermee win je de race. Hiermee haal je de tevreden klanten die jij wil.

 • Kwantitatieve analyse
 • Kwalitatieve analyse
 • 0-meting
 • Strategisch online plan

[button color=”a-button–link–white” link=”https://www.powerkraut.nl/contact/”  text=”Neem contact op”]

Datastrategie
Datastrategie

Op het gebied van data rijden we voorop. Dat durven we te zeggen. We ontwikkelen en implementeren cloud based data oplossingen om gefragmenteerde klantinformatie te centraliseren. Oftewel, uit al je systemen creëren wij één klantprofiel. Maar uiteindelijk gaat het erom wat je ermee doet. En die strategie bouwen we samen met je. Om met durf en denkkracht een voorsprong te nemen.

 • Data Lake
 • Marketing Automation
 • Data dashboarding
 • Data insights

[button color=”a-button–link–white” link=”https://www.powerkraut.nl/contact/”  text=”Neem contact op”]

Business insights
Business insights

Data driven marketing is de nieuwe standaard. We analyseren niet langer alleen wat er is gebeurd, maar ook waarom het gebeurde. Data maakt tastbaar wat voorheen onzichtbaar was. Zeker wanneer verschillende databronnen op de juiste manier met elkaar worden verbonden. Maar hoe vertaal je deze schat aan informatie vervolgens naar begrijpelijke inzichten en onderbouwde strategieën? Onze analisten maken prestaties zichtbaar, targets vergelijkbaar en analyses inzichtelijk in de vorm van real-time dashboards.

 • Marketing dashboard
 • Verkoper dashboard
 • Order dashboard
 • Directie dashboard

[button color=”a-button–link–white” link=”https://www.powerkraut.nl/contact/”  text=”Neem contact op”]

Inbound marketing
Inbound marketing

Met inbound marketing zet jij jouw doelgroep centraal. Kies je voor een geïntegreerde aanpak van verschillende kanalen. Leer je klanten goed kennen. Zorg dat je op het juiste moment in de customer journey aanwezig bent met relevante content bij jouw doelgroep. Door hierop in te spelen creëer je een duurzame relatie..

 • Analyse leadproces
 • Automotive flows
 • Marketing Automation

[button color=”a-button–link–white” link=”https://www.powerkraut.nl/contact/”  text=”Neem contact op”]

Conversie optimalisatie
Conversie optimalisatie

Wij durven te experimenteren. Dat leidt vaak tot innovatie en de beste resultaten. Want met twee handen aan het stuur kun je niet schakelen. Ideeën ontstaan vanuit onderbuikgevoel, maar conversie optimalisatie ontstaat door gefundeerde experimenten.

[button color=”a-button–link–white” link=”https://www.powerkraut.nl/contact/”  text=”Neem contact op”]

Ik denk graag met je mee!

Met onze datapower en slimme Kraut zetten we ons elke dag ongeremd in de online automotive te verbeteren. Daarom sta ik samen met 70 automotive professionals klaar om je te helpen! Of het nu gaat om structurele optimalisatie, een ingewikkeld data vraagstuk of je marketingstrategie. We’ve got you. Jij hebt een doel, wij hebben een plan. Jij staat in het midden van onze multidisciplinaire teams. Dat betekent korte lijnen en alle kennis in huis. Als wij zeggen dat we iets moeten uitzoeken, dan bedoelen we een collega naast ons. Wij zijn er voor autoretailers met ambitie.

Jiske van Halteren

Projectmanager
Spice up your strategy
Ik denk graag met je mee!
DATA
EFFICIENTIE
PROCESMATIG

Wij denken op de lange termijn

Wij leveren diensten ‘from data-to-action’ gericht op het bouwen, onderhouden en activeren van duurzame klantrelaties. Dat is waar wij goed in zijn en ons op focussen

Hier komt het blogs