Lieke Eemers
Consultant

De lancering van een website van A tot Z

Wij geloven dat je website misschien wel je belangrijkste vestiging is. Er komen dagelijks namelijk meer bezoekers naar je online showroom, dan naar je fysieke locatie(s). Wij bieden automotive marketeers dan ook precies de tools die ze nodig hebben, om digitale klanten minstens zo goed van dienst te kunnen zijn als de klanten die de showroom binnen komen lopen. Dat geldt ook voor Volvo-dealer Nieuwenhuijse. Zij halen het beste uit hun online vestiging met PowerKraut Blocks.

Nieuwenhuijse staat graag zelf aan het roer

Narek Grigoryan, sinds 2019 Marketing Manager bij Nieuwenhuijse groep, kwam net na de lancering van hun vorige website in dienst. Narek: “Mijn eerste taak was om de site te gaan vullen, maar al snel kwam ik erachter dat er veel beperkingen zaten aan deze omgeving. Toch bekeken we of we hem, ondanks de beperkingen, alsnog in de lucht konden houden. Hoewel dit aardig lukte, konden we op een gegeven moment niet meer verder ontwikkelen. Dat was voor ons hét moment om op zoek te gaan naar een nieuwe partij voor onze website.

We hadden behoefte aan een partner die ons kan helpen groeien maar ons ook vrijheid en flexibiliteit biedt. We staan graag zelf aan het roer. We spraken verschillende partijen en kozen uiteindelijk voor PowerKraut. We werkten al enige jaren samen op het gebied van SEA, een samenwerking die ons goed beviel. Een belangrijk pluspunt. Maar de voordelen die PowerKraut Blocks ons biedt gaf de doorslag. Samen ontwikkelen en dan zelf bouwen of wijzigen zonder tussenkomst van een developer. Perfect voor ons.” 

Volvo Nieuwenhuijse X PowerKraut

Over Nieuwenhuijse.

Nieuwenhuijse is een Volvo dealer met momenteel vijf vestigingen in Apeldoorn, Meppel, Raalte, Zutphen en Zwolle. De focus ligt op menselijke waarden. Zorg voor jezelf en anderen is een devies dat de Nieuwenhuijse groep inspireert.

Ideaal om zoveel zelf te kunnen doen met Blocks.

Rob Bruggeman, Marketeer bij Volvo Nieuwenhuijse, werkt met PowerKraut Blocks: “In het begin was het even wennen aan Blocks, maar op de vorige website moesten we alles in HTML en CSS schrijven, dus dit werkt een stuk vlotter! Zeker nu ik alle shortcuts ken. Daarbij blijft het systeem zich doorontwikkelen. Er komen steeds nieuwe Blocks bij, die je vervolgens zelf weer naar wens kunt ombouwen. Het kost een stuk minder tijd en het voor ons ideaal om zoveel zelf te kunnen doen.”

Online Verkopen Module.

Narek: “Er vinden veel verschuivingen plaats in de automotive branche. De verdienmodellen van zowel de importeur als de dealer gaan op de schop. Als dealer wil je jouw bestaansrecht bewaken, een belangrijke speler in de markt blijven en de veranderende klantbehoefte blijven beantwoorden. Online een auto kunnen kopen is daar een heel mooi voorbeeld van. Zodoende hebben wij de Online Verkopen Module geïmplementeerd. Klanten kunnen bij Volvo Nieuwenhuijse hun auto volledig online kopen.” 

Trots op het eindresultaat.

De nieuwe website van Nieuwenhuijse is op 28 maart 2022 live gegaan. Ondanks wat kleine bugs in het begin, is Narek erg tevreden over het eindresultaat: “Ik ben trots op het eindresultaat! Onze samenwerking is bovendien goed verlopen. Erg prettig waren de periodieke evaluatiemomenten. Je weet dan allemaal waar je staat, wat de volgende stappen zijn en indien nodig kun je wat bijsturen.  Ik ben erg tevreden over de manier waarop we het afgelopen halfjaar hebben samengewerkt.”

More to love: MAX’s Mobility Service Centre.

Volvo Nieuwenhuijse is volop in ontwikkeling. Zo hebben zij Stappenbelt overgenomen en heet dit nu Stappenbelt Specialized Concept Store powered by Nieuwenhuijse. En ondertussen is er achter de schermen hard gewerkt de website van een een nieuw concept: MAX’s Mobility Service Centre, powered by Nieuwenhuijse. MAX’s Mobility is een mobility centre voor iedereen die on the go is en vooruit wil. Een bijzonder project waar ook PowerKraut weer een rol in mocht spelen.

MAX's Mobility Service X PowerKraut

De start van jouw onbezorgde road trip.

MAX’S Mobility Service Centre opende op 1 mei 2022. Het is de moderne garage met alles in huis. Occasions met een goed verhaal, perfect onderhouden met een eerlijke prijs. En een team van vakkundige monteurs en technici, die je onderhoud en reparatie van dealerkwaliteit garanderen. 

Ben jij ready om zélf aan het roer te gaan staan?

Altijd iemand ánders nodig hebben voor elke (kleine) wijziging op je website, dat is zó frustrerend! Duurt lang, schiet voor geen meter op en mailen duurt vaak langer dan het doen van de aanpassing zelf. No more! Tijd voor vrijheid en flexibiliteit die jij als marketeer nodig hebt.

Lieke Eemers